Volledig scherm
De achterkant van de Kunstuitleen aan de St. Jacobsstraat wordt bewaakt door een beveiligingsbedrijf en is afgezet met linten in verband met asbestgevaar. © AD

Bewaking bij door brand getroffen Kunstuitleen

De voor- en achterkant van de door brand getroffen Kunstuitleen aan de St. Jacobsstraat in Utrecht zijn afgelopen nacht bewaakt door een particulier beveiligingsbedrijf. Volgens de beveiliger die de achterzijde bewaakt, is het pand aan de achterkant open en zouden onverlaten zo naar binnen kunnen.

Dinsdagochtend merkten surveillerende agenten een uitslaande brand op in een opslag die tegen de buitenmuur van de Kunstuitleen is gebouwd. De brand is niet naar binnen geslagen, maar heeft de winkel wel onder de rook en roet gezet. Enkele woningen boven de Kunstuitleen zijn tijdelijk ontruimd tijdens de bluswerkzaamheden.

Brandstichting

De achterzijde van het pand is helemaal afgezet met linten omdat bij de brand vermoedelijk asbest is vrijgekomen. Naar verwachting wordt vandaag begonnen met het saneren van het gebied waar de brand heeft gewoed.

Na de brandmelding bij de Kunstuitleen kreeg de politie nog twee meldingen van brand in de directe omgeving. Twee motoren gingen verloren door brand. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting en doet onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht