Volledig scherm
© Michiel van Beers

Bewoner werd vastgebonden en geslagen bij woningoverval aan Maliesingel

updateDe bewoner van een statige villa aan de Maliesingel in Utrecht is vannacht overvallen in zijn woning. Rond 23.00 uur drong een nog onbekende dader het huis binnen. De bewoner werd vastgebonden en in het gezicht geslagen. 

De dader doorzocht het hele huis en ging er rond 00.30 uur met onder andere geld vandoor. De bewoner wist zichzelf los te maken en de politie in te schakelen. 

Agenten zochten, in samenwerking met de politiehelikopter, in de omgeving. De man werd niet gevonden. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

De bewoner is daags na het incident zichtbaar en letterlijk aangeslagen. Omdat hij zeer hecht aan privacy  en anonimiteit en wil hij niets zeggen over het voorval. 

Signalement

De verdachte is een man met een blanke huidskleur, ongeveer 1.85 meter lang met een gespierd postuur. Hij heeft donkerblond kort haar en droeg een spijkerbroek, een grijze hoodie en zwarte schoenen. Hij sprak Nederlands met een Oost-Europees accent.

Omdat de dader mogelijk via het dak was gevlucht, werd de brandweer ingeschakeld bij het zoeken naar de dader. Ook een politiehelikopter zocht mee. 

De Maliesingel ligt ter hoogte van de woning open wegens wegwerkzaamheden. De weg is om die reden afgesloten voor autoverkeer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht