Volledig scherm
In de Dennen. © ad

Bewoners mogen niet meer douchen: foutje van Warande

Bewoners van In de Dennen in Zeist hebben een brief gekregen, waarin stond dat ze niet meer mogen douchen vanwege het tekort aan personeel. 

Stichting Warande, waar het woon-zorgcentrum onder valt, spreekt van een grote vergissing. Volgens bestuurder Peter Weda is de brief aan de zeventig bewoners verstuurd door een overenthousiaste teamleider. ,,Hij had niet verstuurd mogen worden.’’

Weda is onaangenaam verrast door de actie, waarvan hij vandaag pas dankzij een belletje van AD Utrechts Nieuwsblad op de hoogte werd gesteld.

Douchen voor de bewoners hoort bij de basiszorg, benadrukt Weda. Net als eten, drinken en aankleden. ,,Daar wordt niet aan getornd.’’ In de ogen van de Warande-bestuurder is er geen sprake van kwade opzet geweest. ,,Het was een goedbedoelde actie van de betreffende teamleider.’’

Hij erkent dat Warande kampt met onder meer een personeelstekort en een groot ziekteverzuim. Door de diverse zorginstellingen van Warende samen te laten werken en externe krachten in te huren, hoopt de zorginstelling de problemen op te lossen, aldus Weda.

Gisteren hebben drie van de vijf vestigingsmanagers, de bazen van de teamleiders, besproken hoe ze de zomer doorgaan. Hier is volgens Weda nadrukkelijk afgesproken de brief niet te versturen. Hij zegt toe dat hij de 'gedupeerde' bewoners maandag een excuusbrief gaat sturen.    

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht