Volledig scherm
Bewoners van de buurt Schansen-Noord praatten afgelopen januari over hun wijkvernieuwing. © sjon heijenga

Bewoners Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg kiezen kunstproject

Een kunstwerk van en voor de buurt. Dat is het ideaal van buurtbewoners in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Komende maandagavond gaan ze met drie kunstenaars in gesprek over een nieuw kunstwerk dat symbool moet staan voor vernieuwing in de wijk en de buurt kleur moet geven.

De jaren 70-buurt Schansen-Noord in Fokkesteeg is toe aan een grootschalige opknapbeurt. De gemeente stelt vanuit het wijkvernieuwingsproject Betere Buurten 6 miljoen euro beschikbaar voor een nieuw jasje. Het is de vierde oude wijk in Nieuwegein die op deze manier wordt opgeknapt. 

In Schansen-Noord gaat het om nieuwe speelplekken voor de jeugd, meer parkeerplaatsen of betere straatverlichting. Het nieuwe kunstwerk is ook een onderdeel van de verbetering. Bewoners zien graag een muurschildering of een object voor de buurt. 

Honderd dagen 

Ze gaan maandagavond 18 maart in gesprek met kunstenaars Eline Janssens, Vincent Skiller en Carin Sleurink. Dezelfde avond wordt er al gestemd over het favoriete kunstwerk voor bewoners. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt de opdracht. Het kunstwerk moet dan in honderd dagen worden gerealiseerd.

Schansen-Noord is de vierde Betere Buurten wijk die de gemeente aanpakt voor wijkvernieuwing. Eerder konden de Nieuwegeinse wijken Batau-Zuid, Jutphaas-Wijkersloot en Merwestein al miljoenen tegemoet zien om de wijk beter te maken.

Belangstellenden uit Fokkesteeg zijn maandagavond 18 maart welkom vanaf 19.30 uur. Om 21.15 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. De bijeenkomst vindt plaats in Buurtkamer La CaZa, Hoornseschans 101 in Nieuwegein.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht