Bewonersprotesten tegen grote windturbines waren er volop in de Bilt de afgelopen tijd. En dat hielp, want ze komen er niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewonersprotesten tegen grote windturbines waren er volop in de Bilt de afgelopen tijd. En dat hielp, want ze komen er niet. © Mel Boas

Bewoners opgelucht: streep door gevreesde megawindmolens, maar dit gaat De Bilt wél doen tegen klimaatverandering

Met 30 hectare zonnevelden, het isoleren van 6400 woningen en de eventuele komst van één of meerdere kleine windmolens langs de A28 wil De Bilt haar bijdrage leveren aan de regionale energiestrategie (RES). De gevreesde mega windturbines bij Maartensdijk en Hollandsche Rading zijn daarmee van de baan.

 1. De drukke afvalscheidingsstations doen denken aan ‘vrijdagmiddag op de Kanaalstraat’, vindt Jerry
  PREMIUM
  COLUMN

  De drukke afvalschei­dings­sta­ti­ons doen denken aan ‘vrijdag­mid­dag op de Kanaal­straat’, vindt Jerry

  Voor de automatische slagboom van het afvalscheidingsstation in Lunetten stond gisterenmiddag een file die diep in het Zwarte Woud eindigde. Een handige jongen die op de fiets was gekomen, slalomde er vrolijk doorheen teneinde wat snoeiafval te dumpen, en een beroemde Utrechtse filmregisseur had zijn auto aan de straat geparkeerd om te voet verder te gaan met in elke hand drie tassen rommel.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  23

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Supporters van FC Utrecht nemen afscheid van Adje
  Play

  Supporters van FC Utrecht nemen afscheid van Adje

 2. Marlies maakte Albert Heijn-schoenen en die gingen viral
  Play

  Marlies maakte Albert Heijn-schoe­nen en die gingen viral

Utrecht