Kristy Spruijt kan met haar kinderen niet veilig oversteken. Noodgedwongen fietst ze door rood, wat volgens haar veiliger is.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristy Spruijt kan met haar kinderen niet veilig oversteken. Noodgedwongen fietst ze door rood, wat volgens haar veiliger is. © Foto Ruud Voest

Bewoners Utrecht Oost zijn bang voor ongelukken op kruispunt met Uithoflijn

Buurtbewoners van Utrecht Oost zijn bang voor ongelukken nu de Uithoflijn daar vanaf zaterdag elke drie minuten rijdt. Ze hebben in een petitie voor een veiliger kruispunt tussen de Platolaan en de Weg tot de Wetenschap al meer dan 1250 handtekeningen verzameld. En zaterdag gaan ze actievoeren.

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.
 2. Met Plaatsievrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’
  PREMIUM

  Met Plaatsie­vrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’

  Eén app waarmee je realtime kan zien hoe druk het is bij je favoriete café, winkel of kapper en als het nodig is meteen reserveren. Met deze applicatie willen ondernemers Ruben van der Veldt en Abdel el Messaoudi het klanten zo makkelijk mogelijk maken tijdens deze pandemie. Voordeel is dat je niet meer op verschillende sites hoeft te kijken. ,,We denken dat het ook na corona een goede oplossing kan zijn.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Kinderen in azc's hebben veel last van stress en angst
  Play

  Kinderen in azc's hebben veel last van stress en angst

 2. Christina kreeg een hartaanval en leeft nu op batterijen
  Play

  Christina kreeg een hartaanval en leeft nu op batterijen

Utrecht