Inwoners van Zijderveld protesteren tegen de komst van windmolens. Hans Noordijk (l.) en Jan-Reint Vink willen dat de gemeente Vijfheerenlanden duidelijker communiceert.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Zijderveld protesteren tegen de komst van windmolens. Hans Noordijk (l.) en Jan-Reint Vink willen dat de gemeente Vijfheerenlanden duidelijker communiceert. © William Hoogteyling

Bewoners voelen zich gegijzeld vanwege plan voor bouw megawindmolens: ‘Dit kun je ons niet aandoen’

Ze voelen zich emotioneel en financieel gegijzeld door de gemeente Vijfheerenlanden. De commotie is groot onder inwoners van Zijderveld sinds ze hoorden van het plan om drie megawindmolens op soms minder dan 400 meter van hun huis neer te zetten. Vooral onder degenen die hun huis willen verkopen is de onzekerheid groot.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht