Volledig scherm
Bewoners van camping Wildzicht in Leersum hebben het ontruimingsbesluit van de gemeente aangevochten.
© William Hoogteyling

Bewoners Wildzicht mogen een maand langer blijven

De ongeveer twintig bewoners van camping Wildzicht in Leersum mogen nog een maand langer blijven. Aanvankelijk moesten ze op 15 juni de camping verlaten, maar dat is uitgesteld tot 15 juli.

Dat heeft met een rechtszaak te maken van de bewoners tegen de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 26 juni. De gemeente wil de camping ontruimen, omdat het bestemmingsplan geen permanente bewoning op het terrein toelaat. 

De bewoners vechten het besluit van de gemeente aan. Op verzoek van de rechtbank heeft de gemeente de ontruiming met een maand uitgesteld. De rechter hoopt kort na de zitting een uitspraak te doen.

Onderdak

Eigenaar Bert van Doorn biedt sinds enige jaren onderdak aan mensen die dakloos waren geworden. Voor een laag bedrag kregen ze een plekje op zijn kampeerterrein in het buitengebied van Leersum. De laatste jaren was het een soort vrijplaats geworden. 

De gemeente gedoogt het nu niet meer en wil dat de mensen ergens anders een plekje zoeken. ,,Dat willen we best, maar laat de gemeente ons dan helpen met het zoeken naar gepaste woonruimte’’, zeggen de ouders van een gezin met vier kinderen dat al zeven jaar op Wildzicht verblijft.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht