Volledig scherm
© ANP

Bewonersgroep wil Utrechtse Heuvelrug binnen acht jaar plasticvrij

Een groep bewoners van gemeente Utrechtse Heuvelrug wil het zwerfafval in de gemeente flink terugdringen. Op de langere termijn wil GoedVolk de gemeente geheel plasticvrij hebben. Een begin wordt gemaakt met de ‘plastic bucket challenge’. Daarbij kunnen inwoners elkaar via sociale media aansporen om zwerfafval op te ruimen.

Bedoeling is dat bewoners van Utrechtse Heuvelrug plastic verzamelen in een emmer, daar een selfie mee maken en die posten met de hashtags #GUHplasticvrij en #plasticbucketchallenge. Ook kunnen ze twee mede-inwoners nomineren om zelf een selfie te posten.

Belangrijke thema’s

GoedVolk is een initiatief van een groep inwoners van Utrechtse Heuvelrug die een positieve bijdrage wil leveren aan de duurzaamheid van de regio door mensen te mobiliseren rond thema’s die volgens hen van belang zijn voor de samenleving. 

De actiegroep wil werk maken van de grote hoeveelheid plastic die jaarlijks Utrechtse Heuvelrug binnendringt. ,,Wij willen verder gaan dan louter aandacht voor de gebruiker en vooral ook aandacht organiseren aan de voorkant van het proces”, schrijft de groep. ,,Recycling is uiteindelijk niet de oplossing. Als we niets doen, zal de afvalberg ons boven het hoofd groeien. We moeten dus starten om de dingen anders te organiseren.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht