Volledig scherm
De schade aan de Honda Civic na een gevaarlijke rit door Utrecht. © Politie Utrecht Stad

‘Bezeten’ bestuurder ramt zeven auto’s tijdens dollemansrit door Utrecht

Een bestuurder van een grijze Honda Civic haalde levensgevaarlijke capriolen uit tijdens de avondspits gisteren. Tijdens de dollemansrit op de Europalaan in Utrecht ramde de bestuurder meerdere auto’s. In zijn auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen. 

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding over een bijzonder agressieve bestuurder op de Europalaan. De bestuurder van de Honda reed met hoge snelheid over de weg en ramde de auto van de melder van achteren. 

De bestuurder van de Honda vervolgde zijn weg via de A12 en de A2. Op de Stadsbaan Leidsche Rijn ramde hij de vangrail, maar bleef met hoge snelheid doorrijden. Op het Lage Weide Viaduct ramde de bestuurder nogmaals een aantal auto’s en een vangrail, waarna hij door de grote schade niet meer verder kon rijden. 

Gillen en slaan

Toen de politie ter plaatse kwam, leek de bestuurder van de Honda ‘bezeten’. Hij was aan het gillen en sloeg op zijn stuur. Ook wilde de man niet luisteren naar bevelen van de politie. Uiteindelijk moesten de ruiten van de auto worden ingeslagen om de man uit de auto te halen. 

Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat de bestuurder van de Honda zeven auto's heeft geramd. De schade beperkt zich tot blikschade. Er zijn geen gewonden gevallen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht