Volledig scherm
Tim van den Heuvel (links) met zakenpartner Laurens van Geffen in voor SuperBuddy betere tijden. © Shody Careman

Bezorgdienst voor boodschappen SuperBuddy failliet

SuperBuddy is failliet. Na vijf jaar is het doek gevallen voor de Zwolse bezorgdienst voor boodschappen, die ook een tijd actief is geweest in Utrecht.

,,Het is natuurlijk ontzettend jammer'', reageert Laurens van Geffen. ,,We hebben vijf jaar keihard gewerkt. Ons model was samenwerkingsverbanden sluiten met bestaande retailers, maar een aantal deals gingen niet door en dat heeft ertoe geleid dat we geen nieuwe financiering hadden.''

Van Geffen richtte met Zwollenaar Tim van den Heuvel SuperBuddy op. Met deze bezorgservice zouden klanten voor 5 tot 15 euro hun boodschappen binnen twee uur thuisbezorgd kunnen krijgen. Wie geen zin of tijd had om naar de winkel te gaan, vulde online zijn boodschappenmandje, een koerier van SuperBuddy gooide in de winkel de kar vol en leverde vervolgens de boodschappen thuis af.

Proefdraaien

Na Zwolle stortte SuperBuddy zich op Utrecht en Rotterdam. Maar na ruim een jaar proefdraaien werd het alweer stopgezet. Op het hoogtepunt had SuperBuddy 45 mensen aan het werk. Volgens curator Henk Jan Boven werkten er bij het faillissement vorige maand nog dertig personen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht