Volledig scherm
Remco de Beus (links) en Marcel Westerveld zijn bezig met de opbouw van bierevenement Mother's Finest op het Janskerkhof. © Foto Ruud Voest

Bierfestival op Janskerkhof is blijvertje: dit weekend met 25 brouwerijen

Na het succes van vorig jaar staat het Janskerkhof komend weekeinde opnieuw in het teken van het Mother’s Finest Festival. Meer dan 25 verschillende internationale brouwerijen van speciaalbieren presenteren hun persoonlijke favoriet: Mother’s Finest.

Marcel Westerveld en Remco de Beus, horeca-ondernemers op het Janskerkhof, denken dat het Mother’s Finest de komende jaren een vaste waarde wordt op de Utrechtse evenementenagenda. „Craft beer kun je geen hype meer noemen, het is al jaren zeer geliefd onder een groter wordende groep bierdrinkers. Ik denk dan ook dat we met dit festival een blijvertje hebben in Utrecht”, zegt Westerveld tijdens de opbouw van het festivalterrein aan het sfeervolle Janskerkhof.

Speciaalbieren uit de hele wereld en uit de eigen regio, geselecteerd als persoonlijke favoriet van de brouwers, zijn van vrijdag tot en met zondag te proeven op het festival.

Yes we can

Nieuw dit jaar is een bar met meer dan 25 verschillende Amerikaanse bieren in blik. Westerveld: „De ‘Yes we Can-bar’ is dat. Daarnaast kun je dit jaar ook terecht in de barbershop en is er een foodcourt met barbecue, een toffe line-up met swingende rock-’n-rollbandjes en een programma voor de kleintjes.”

Mother’s Finest Festival begint vrijdag om 14.00 uur. Meer informatie op mothers-finest.nl en Facebook.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht