Het festival Verknipt bij plas Strijkviertel in De Meern.
Volledig scherm
Het festival Verknipt bij plas Strijkviertel in De Meern. © Ruud Voest

Bijna 1000 bezoekers festival Verknipt besmet, teller loopt op: 'Meer besmettingen niet uit te sluiten’

UPDATEBijna duizend bezoekers van het tweedaagse muziekfestival Verknipt in Utrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Het evenement in de open lucht trok 20.000 mensen.

16 reacties

 • Van der Voet

  2 jaar geleden
  Hoe kortzichtig zijn wij Nederlanders! Ik ben volledig gevaccineerd, werk al anderhalf jaar vanuit huis, laat mijn boodschappen brengen en draag nog steeds een mondkapje in de winkel. En toch heb ik Corona nu. En ben ook goed ziek! Maar ik wordt zwaar geïrriteerd van al die mensen die vinden dat het de schuld van de overheid is. Was zo snel versoepelen handig? waarschijnlijk niet maar neem een keer verantwoordelijkheid voor je eigen handelen want naar een ander wijzen is echt te makkelijk.....
 • JJ Buijs

  2 jaar geleden
  Nou zijn we zo goed op dreef met inenten en dan toch weer je eigen glazen ingooien door te vroeg alles weer open te doen. Onbegrijpelijk dom. Puur de commerciële druk die hier achter zit. Aangezien het al miljarden aan steun heeft gekost, kunnen die twee maanden er ook nog wel bij. Meer zieke mensen kost ook veel geld, zeker bij covid als ze nog jaren last houden.
 • M.G. Bults

  2 jaar geleden
  Zoals de laatste 10 jaar worden we weer geconfronteerd met het zwabber beleid van Rutte en co. Geen consistent handelen, maar met de dag kijken wat er gedaan moet worden. Het zelfde zie je bij Justitie, Onderwijs en Zorg. Wat een vertoning.
 • Andrew Jakobs

  2 jaar geleden
  Ach, het is niet eens met 100% zekerheid te zeggen of de besmetting wel op het festival is opgelopen. Dat de besmettingen oplopen is ook gewoon omdat er ineens weer gigantisch veel getest wordt. Zoals ik al vaker gezegd heb, zonder de cijfers erbij te vermelden hoeveel testen er zijn uitgevoerd, kun je weinig zeggen over het aantal positieve testen.
 • Rob Tuinder

  2 jaar geleden
  Ze moeten de Corona regels gelijk terug draaien dus ook verplicht overal mondkapjes dragen en verplicht inenten want de meeste jongeren hebben overal schijt aan en de boetes voor feesten op €500 per persoon zetten en ook werkelijk die boetes uitschrijven en innen want de handhavers zijn hierin slappe zakken.