Volledig scherm
Festival Central Park bij recreatieplas Strijkviertel in Utrecht © Nathan Reinds

Bijna 20.000 bezoekers voor festival Central Park bij recreatieplas Strijkviertel

Het festival Central Park heeft gisteren zo'n 20.000 bezoekers getrokken. De festivalgangers konden zich bij recreatieplas Strijkviertel in Utrecht vergapen aan onder anderen The Kaiser Chiefs, Bløf en DI-RECT.

Het was de derde editie van Central Park dat vorig jaar nog werd gehouden bij Down Under in Nieuwegein. Destijds was er enige consternatie, omdat de watertappunten stuk gingen

Dit jaar waren de temperaturen een stuk minder hoog. De organisatie is tevreden over de nieuwe locatie. ‘Grasweide Strijkviertel heeft zich echt bewezen als ideale plek om een popfestival als dit neer te zetten én de komende jaren uit te breiden,’ zo meldt de organisatie in een verklaring.  Volgend jaar is het festival terug op 23 mei in Utrecht.

Afsluiting

Het festival verliep volgens de organisatie ‘zonder incidenten’. Op sociale media was wel enige verbazing over de wegafsluitingen rondom Strijkviertel. Zo vroeg AD-columnist Wouter de Heus zich af waarom  zo'n groot deel van de Letschertweg (de weg richting De Meern ‘parallel aan A2 en A12) moest worden afgesloten. Bedrijventerrein Papendorp en de sportvelden in Rijnvliet waren daardoor veel moeilijker bereikbaar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht