De UIT-week belooft weer een gezellige boel te worden. Foto uit 2018.
Volledig scherm
De UIT-week belooft weer een gezellige boel te worden. Foto uit 2018. © Angeliek de Jonge

Bijna 3700 studenten op bezoek tijdens de UIT-week

Vanochtend barst de 22ste editie van de Utrechtse Introductie Tijd los, beter bekend als UIT-week. Tijdens deze algemene stadsintroductie voor alle aankomende (master)studenten die in Utrecht gaan studeren verkennen de aankomende studenten de stad in groepjes. 

In totaal gaan 236 groepjes, bestaande uit 15 tot 20 studenten, onder leiding van oudere studenten de stad in. Ze worden morgenochtend ontvangen in TivoliVredenburg voor een openingsshow en gaan daarna spellen spelen in de stad, langs informatiemarkten en kennismaken met musea en het uitgaansleven. 

Nieuw dit jaar is dat de studenten bij inschrijving hun voorkeur voor ‘soort’ groepje konden opgeven. Waar de groepjes vorige jaren allemaal hetzelfde programma volgden, konden de leerlingen nu kiezen of ze in een ‘cultuur&informatie’- groepje wilden, of in een ‘verenigingsleven & uitgaan’- groepje, of het ‘van alles wat’- groepje. 

Radio-UIT

Ook nieuw dit jaar is de Radio-UIT, een radiostation waar ouderejaarsstudenten vanuit een container op de Neude radio maken over de UIT-week. Deze radio is te beluisteren via de UIT-app en te zien op De Neude. 

De komende dagen zullen er op verschillende plekken in de stad tenten en podia worden opgebouwd voor activiteiten. Zo zijn er markten in het Wilhelminapark en vinden er activiteiten plaats in het Griftpark. Hier wordt vrijdagavond ook afgesloten met het een groot feest. 

Gids voor studenten

Speciaal voor de UIT-lopers maakte het AD Utrechts Nieuwsblad een gids, waarin de aankomend studenten een nieuwswaardige introductie van de stad krijgen. Ook hebben wij voor de nieuwe inwoners van Utrecht een gids gemaakt met een beschrijving van alle wijken in de stad. Deze is vanaf maandag op AD.nl/utrecht te lezen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht