Volledig scherm
© ANP

Bijna 50.000 bezoekers kampeerbeurs Jaarbeurs

De Kampeer & Caravanbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs trok dit jaar bijna 50.000 bezoekers. Dat was ruim een derde meer dan een jaar geleden. Gisteren kwam de 48.276ste bezoekers naar de beurs. Daarmee is het kampeerevenement de succesvolste van de laatste tien jaar.

Tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren er tientallen primeurs te zien op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires. Daarnaast waren er tijdens het grootste kampeerbeurs van Nederland veel workshops en presentaties.

Het aantal kampeerauto’s groeit namelijk fors, zo blijkt uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie). Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers.

,,Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht