Volledig scherm
© anp

Bijna week lang geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

UTRECHTHet treinverkeer tussen Utrecht en Amersfoort ligt vanaf volgende week maandag bijna een week lang volledig plat. Vier dagen lang rijdt er op een van de belangrijkste en drukste spoorverbindingen van het land geen enkele intercity of stoptrein.

Tijdens de 100-urige 'treinloze periode' wordt door spoorbeheerder Prorail gewerkt aan de basis van een tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door bij Bilthoven, dat meldt het AD Utrecht vandaag.

 De duizenden forenzen die dagelijks op het traject tussen Utrecht en Amersfoort reizen kunnen gebruik maken van een (stop)bus of van een intercity die via Hilversum rijdt. De extra reistijd bedraagt volgens de Nederlandse Spoorwegen een half uur.

Herfstvakantie
Huub Veeneman van Prorail beseft dat de werkzaamheden ingrijpende gevolgen hebben voor de reiziger. 'Het is een heel druk traject, maar daarom hebben we het juist in de herfstvakantie gepland. Er reizen dan minder mensen.'

Maandagochtend wordt er om 01.00 uur begonnen met het verwijderen van het spoor. Vervolgens worden er kabels en leidingen verlegd en worden er damwanden en palen ingebracht voor de fundering van de onderdoorgang. Op donderdag wordt het spoor teruggebouwd, zodat op vrijdagochtend de treindienst hervat kan worden.

Prorail verwacht niet dat de werkzaamheden vertraging oplopen. 'Om zo veel mogelijk werk te verzetten, gaat er dag en nacht gewerkt worden.' Eind mei 2014 wordt het dek van de tunnel er bovenop geschoven. Medio 2015 moet de tunnel klaar zijn voor gebruik.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht