Volledig scherm
© Dreamstime

Bijzondere ‘airco’ voor tenten van De Parade: tijdens hitte wordt dak natgespoten

Theaterfestival De Parade in Utrecht gaat theatertenten natspuiten tegen de komende hitte. 

Twee theatertenten, die in de zon staan, waaronder de grootste tent, de zogeheten Reizende Schouwburg, zullen worden afgekoeld met behulp van sprinklers.

Ook komt op het terrein in het Moreelsepark een watervernevelaar. Alle tenten krijgen een ventilator en houden de toegangsdeur open om voor enige verkoeling te zorgen. De Parade heeft vanmiddag intern overlegd over welke extra maatregelen getroffen moeten worden.

,,Onze productie onderzoekt de mogelijkheden. Besloten is een koelsysteem in de vorm van een vernevelaar op het terrein te plaatsen. Gelukkig is er veel schaduw in het Moreelsepark. In Rotterdam was het ook al heel erg warm, daar hebben we veel parasols nodig gehad. Vorig jaar was het op de openingsavond in Utrecht 37 graden Celsius. Dat leverde toen geen problemen op’’, licht woordvoerster Lisa Mosmans toe.

Gratis water

De Parade heeft een hitteplan dat voorziet in gratis water bij de bars en toiletten. Ook is er een EHBO-post op het terrein die beschikt over zogeheten ‘icepacks’. Dat zijn koelzakken die helpen tegen oververhitting. ,,Tot nu toe zijn die nog niet nodig geweest.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht