Volledig scherm
Gert-Jan van Zetten. © Erik van 't Woud

Bijzondere onderscheiding voor Utrechter Gert-Jan van Zetten

Utrechter Gert-Jan van Zetten is vanavond onderscheiden met de Speld van de Stad. Van Zetten kreeg de stedelijke onderscheiding voor zijn werk voor verschillende Utrechtse organisaties en de Votulast wijkkrant.

Locoburgemeester Kees Diepeveen zette Van Zetten vanavond in het zonnetje. Hij prees de Utrechter voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk in het Stedelijk Overleg Gehandicapten Utrecht (Solgu). Sinds 2014 is hij redactielid van de wijkkrant voor Vogelenbuurt, Tuinwijk, Lauwerecht en de Staatsliedenbuurt. 

Ook was hij enkele jaren actief binnen de cliëntenraad van MEE, een stichting gericht op participatie van mensen met een beperking. Daarnaast heeft hij activiteiten ontwikkeld voor dagbestedingscentrum De Boogh & Paraplu. In het verleden was hij actief bij de scouting. 

Feest

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feest ter gelegenheid van Van Zettens 50ste verjaardag. De omstandigheden waaronder de Utrechter zich inzet voor de samenleving is volgens gemeente bijzonder. Hij lijdt aan Duchenne spierdystrofie, een progressieve spierziekte. Over zijn ziekte schreef hij een boek.

De Speld van de Stad wordt door het gemeentebestuur sinds 1985 toegekend aan personen die zich langdurig op buitengewone wijze voor Utrecht hebben ingezet op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief terrein.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht