Vier Utrechters tekenden als eerste Nederlanders verzet aan tegen hun coronaboete van 390 euro. Opgelegd omdat ze onvoldoende afstand hielden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier Utrechters tekenden als eerste Nederlanders verzet aan tegen hun coronaboete van 390 euro. Opgelegd omdat ze onvoldoende afstand hielden. © ANP

Bilal (18), Romy (20), Mekhimar (18) en Ron (37) gingen als eersten van 6872 Nederlanders naar rechter om coronaboete

Drie Vleutenaren en een Utrechter vochten maandagmiddag zonder succes de boetes aan die zij in april kregen omdat zij zich niet hielden aan de 1,5 metermaatregel. De kantonrechter verlaagde weliswaar een deel van de boetes, maar oordeelde dat ze wel terecht zijn uitgeschreven. De vier waren de eersten van 6872 Nederlanders die in verzet gingen tegen een coronaboete van 390 euro die zij kregen. 

  1. Vader van 19-jarige Chiel wil coronaboete van 390 euro aanvechten: ‘Dit is leeftijdsdiscriminatie’
    PREMIUM

    Vader van 19-jarige Chiel wil coronaboe­te van 390 euro aanvechten: ‘Dit is leeftijds­dis­cri­mi­na­tie’

    Een boete van 390 euro omdat zijn zoon Chiel zich niet aan de corona-voorschriften hield. Sander Klaver uit Woerden laat het er niet bij zitten. ,,Dit is willekeur. Handhavers die onderling geen of te weinig afstand houden spreken vooral jongeren aan en bekeuren die kwistig.” Volgens strafrechtdeskundige Sven Brinkhoff doet Klaver er goed aan om naar de rechter te stappen om de coronabekeuring aan te vechten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht