Bilthovense ondernemers geïrriteerd over tweede gaslek in drie dagen tijd

Video'Hoe vaak gaat het nog verkeerd tijdens de grondwerkzaamheden?',  zo verzuchten de ondernemers van het toekomstige Vinkenplein in Bilthoven. Voor de tweede keer in drie dagen tijd moesten ondernemers noodgedwongen hun deuren sluiten vanwege een gaslek.

De eigenaresse van Monique Exclusieve Dameskleding heeft het allemaal gelaten aangezien. Het zal dit keer een uur hebben geduurd dat ze er niet in of uit mochten. De politie had het hele Vinkenplein afgezet vanwege het gaslek, pal voor de deur van Monique Exclusieve dameskleding. Nee, ze hoefde het pand niet te verlaten. Maar klanten kwamen er ook niet. „Ik ben maar een spelletje gaan doen.”

Het naastgelegen Bubbles & Blessings heeft de deuren nog gesloten. In de zaak is het donker. Twee dames die op het terras zitten, denken dat de afsluiting nog steeds geldt en wachten rustig op wat komen gaat. Dan realiseren ze zich dat zowel de politie als de brandweer al weer weg zijn.

Strijdlustig

Ondernemer Van de Kerkhof van schoenenzaak Donelli 4 Pleasure is strijdlustiger. Hij vraagt zich af hoe vaak ze de zaak noodgedwongen nog moeten sluiten vanwege een incident. Donderdag weer? Of vrijdag? „Deze week twee keer een gaslek, maar het is niet de eerste keer. We hebben al twee keer een stroomstoring gehad. Een keer moest de stroom eraf vanwege werkzaamheden aan de schakelkast, de tweede keer zijn ze dwars door een hoofdleiding gegaan.”

Volledig scherm
Stedin dicht het gaslek in Bilthoven. © AD

Het gebeurt allemaal recht onder de neus van Van de Kerkhof. De winkel is al nauwelijks bereikbaar vanwege de werkzaamheden en dan gebeuren er ook nog dit soort dingen. „Naar verwachting duurt dit nog twee tot drie weken. Dan moet het klaar zijn.”

Van de Kerkhof stelt dat een oud riool de vermoedelijke boosdoener is. Er zitten volgens hem allemaal oude leidingen in de grond die niet goed in kaart zijn gebracht. Hij houdt daarom zijn hart vast voor een volgend incident.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht