Op de Biltsestraatweg wordt het dodelijke ongeval van vorige maand gereconstrueerd.
Volledig scherm
Op de Biltsestraatweg wordt het dodelijke ongeval van vorige maand gereconstrueerd. © AD

Biltsestraatweg afgesloten voor reconstructie dodelijk ongeval

Op de Biltsestraatweg in Utrecht vindt momenteel een reconstructie plaats van het ongeval vorige maand waarbij een Ierse uitwisselingsstudente om het leven kwam. Bij de reconstructie wordt gebruikgemaakt van de auto van de verdachte, die nog vastzit.  

Voor de reconstructie is een deel van de weg drie uur lang afgesloten, tussen 13.00 en 16.00 uur. „We controleren of het klopt wat de verkeerssystemen hebben gemeten”, legt politiewoordvoerder Joost Lanshage uit. Dit betekent dat onder meer gecontroleerd wordt of het rode verkeerslicht is genegeerd rond de dodelijke aanrijding en hoe hard is gereden.

Verdachte

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart. Bij de botsing kwam de Ierse uitwisselingsstudente Aoife O’Connell (21) te overlijden, nadat zij door de auto van de verdachte werd geschept. Hij zit in ieder geval nog tot eind deze maand in de cel. 

Daarover is zijn advocaat Jamal el Hannouche net als de verdachte zelf niet te spreken. „Hij wil naar huis om voor zijn kinderen te zorgen.” Toch besloot de onderzoeksrechter om de 37-jarige man uit Zeist in de cel te houden, vanwege de kans op herhaling. 

De politie deed uitgebreid onderzoek op de Biltsestraatweg na het ongeval.
Volledig scherm
De politie deed uitgebreid onderzoek op de Biltsestraatweg na het ongeval. © Keistad nieuws

Aangereden

Hij zit sinds de dag van het ongeval in voorarrest, nadat hij zich ruim een halve dag na het ongeluk op het politiebureau meldde. Ter hoogte van Fort De Bilt werd de Ierse vrouw rond 04.30 uur aangereden. Hulp door omstanders mocht niet meer baten. De auto van de man werd uiteindelijk op een industrieterrein in Den Dolder gevonden.

De man is huisvader, terwijl zijn vrouw kostwinner is. De hechtenis komt het zeskoppige gezin daarom slecht uit. De straf voor een dodelijk ongeval en doorrijden kan oplopen tot meerdere jaren cel en is onder meer afhankelijk van de toedracht. Hierover is nog veel onduidelijk. Onder meer de reconstructie moet voor meer duidelijkheid gaan zorgen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht