Binnenkort borrelen in Bar Cava in de Utrechtse binnenstad
In het pand van de voormalige stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt leggen werklui de laatste hand aan Bar Cava. De nieuwe bar in de Utrechtse binnenstad opent binnenkort.
Ik ben gek op dit pand. Het ziet er mooi uit en heeft een hoop geschiedenis
De bar gaat dienen als borrelgelegenheid. Eigenaren Maarten Agterberg, Kees Rijnbergen en Joep van den Bersselaar gaan er lunch- en borrelplanken met een thema serveren. ,,We willen onder andere een borrelplank maken met lekkernijen van de Utrechtse markt. Het wordt in ieder geval meer dan alleen een bitterbal. Daar zijn we nu druk mee bezig.’’
Rijnbergen is een doorgewinterd horecaman en bezit in de stad onder meer Restaurant De Kust en Van Oost Pastabar. Van den Bersselaar en Agterberg zijn nieuw in het vak. Van den Bersselaar is blij dat ze dit pand bemachtigd hebben. ,,Ik ben gek op dit pand. Het ziet er mooi uit en heeft een hoop geschiedenis. We zitten ook nog eens aan een prachtig plein. Leuk dat we op deze plek onze zaak kunnen openen.’’
Oude elementen
De eigenaren van Stomerij Duraco sloten vorig jaar maart de deuren toen bleek dat hun dochter de zaak niet in haar eentje wilde overnemen. Maar wie denkt dat er met de komst van Bar Cava niets meer over is van de 150 jaar oude stomerij, heeft het mis. Er zijn wat oude elementen bewaard gebleven. Van den Bersselaar: ,,De houten vloer vonden we te mooi om afstand van te doen. Daarom heeft Maarten daar zelf tafels en een bar van gebouwd. Dat was een werk, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.’’
Wanneer de bar precies opent, weet het drietal nog niet. ,,We zetten nu de laatste puntjes op de i. Lang gaat het in ieder geval niet meer duren.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zapp Award voor meester Jesper op uitvaartdag • 175 jaar de Gelderlander • Jodenhaat steekt kop weer op
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zondag 29 januari. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Zin in een groepssport, maar heb je geen medestander of locatie? Met Utrechtse app sta je tóch zo op het veld
Twee jaar geleden begonnen de Utrechtse broers, Boaz en Paul Keurentjes, samen met Lennert Molema het bedrijf Inviplay. In de tussentijd wonnen ze al de Sportinnovatorprijs en afgelopen vrijdag lanceerden ze hun gloednieuwe app, maar wat is Inviplay precies en waarom is het handig voor de doorsnee sporter? Even vragen aan: medeoprichter Boaz Keurentjes. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
PREMIUM
FC Utrecht steelt weer de harten van de aanhang: ‘Voetballen zoals tegen AZ; een heerlijk gevoel’
Branie, durf, attractiviteit. Als het spektakelstuk met AZ (5-5) maatgevend is, gaan voor FC Utrecht mooie maanden aanbreken. Met dank aan Tasos Douvikas en Taylor Booth, voetbalartiesten op noppen. ,,Dit is wat je als voetballer wil.”
-
PREMIUM
Docent Marco ging al 27 keer met zijn klas naar Auschwitz: ‘Dit móeten leerlingen zien’
‘Meer aandacht voor de Holocaust’, klinkt de oproep van de politiek aan het onderwijs. Voor de gedreven geschiedenisdocent Marco Baars is de Tweede Wereldoorlog is al jaren een speerpunt. Hij bezocht Auschwitz 27 keer om er zijn leerlingen de gruwelijkheden uit de geschiedenis met eigen ogen te laten zien. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Een op de vijf mensen heeft probleem bij poepen, deze arts helpt je: ‘Sommigen gaan de deur niet meer uit’
In samenwerking met indebuurt Utrecht