Blinden en slechtzienden voelen zilver: 'Dat kan niet in een museum’

VIDEOOp de meeste plekken is het uit den boze: voorwerpen uit de vitrine vastpakken. Vandaag wordt er in Zeist een uitzondering gemaakt. Blinden en slechtzienden mogen kandelaars, bloempotten en zelfs een ambtsketen voelen om te ontdekken hoe zilver er uitziet. 

Aan de verschillende tafels bij Bartiméus in Zeist wordt gekletst en aan zilveren voorwerpen gevoeld. Blinden en slechtzienden uit de regio, maar ook daarbuiten, kunnen kennismaken met zilverwerk. De activiteit is georganiseerd door Stichting Kubes. Zij organiseren activiteiten voor mensen met een visuele handicap. De ene groep luistert naar de hamerslag van een zilversmid, terwijl de andere groepen voelen hoe een tafel uitgebreid gedekt is of het graveren van zilver in zijn werk gaat.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Aan de Vredenburg 17 opent vandaag de tweede Decathlon in de provincie Utrecht. Met in totaal 3000 vierkante meter en artikelen voor meer dan 65 verschillende sporten, is er voor ieder wat wils. Wethouder Klaas Verschuure is om 11.00 uur aanwezig bij de officiële opening. Klanten kunnen in deze Decathlon afrekenen met de Scan & Go App, en hebben dus geen kassa meer nodig. Ook kun je bestellingen binnen een uur laten thuisbezorgen en online bestelde artikelen binnen dezelfde tijd in de winkel ophalen. Vandaag worden er ook allerlei sportactiviteiten rond de winkel gehouden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht