De bloemenzee bij het kunstwerk in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
De bloemenzee bij het kunstwerk in Den Haag. © Privéfoto

Bloemen van uitvaart Peter R. de Vries lagen plotseling bij kunstwerk van Linette: ‘Wauw, wat mooi’

Ze wist het zelf niet, maar kreeg een foto onder ogen: bij haar kunstwerk in Den Haag lagen de bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries. Het ontroerde de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk enorm. Het eerbetoon past naadloos in het idee achter de twee beelden.

 1. Utrecht steekt opnieuw stokje voor ‘verfoeide’ verbreding A27, minister wil van geen wijken weten
  VIDEO

  Utrecht steekt opnieuw stokje voor ‘verfoeide’ verbreding A27, minister wil van geen wijken weten

  Utrecht doet opnieuw een poging om een stokje te steken voor de door haar verfoeide verbreding van de A27 door landgoed Amelisweerd. Samen met de provincie stelt de gemeente voor dat een commissie verschillende alternatieven voor de verbreding in beeld brengt. Demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat houdt echter vol dat de verbreding echt nodig is.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Utrecht is kweekvijver van talloze criminele organisaties: ‘Boven- en onderwereld vermengen zich’
  PREMIUM
  UPDATE

  Utrecht is kweekvij­ver van talloze criminele organisa­ties: ‘Boven- en onderwe­reld vermengen zich’

  Utrecht en de regio vormen voor criminele organisaties de ideale kweekvijver om jongeren te rekruteren voor hun illegale activiteiten. Dat concludeert de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, die een plan lanceert om de ‘ontwrichtende effecten’ van drugscriminaliteit tegen te gaan. ,,Het in de criminaliteit rollen van jongeren gebeurt subtiel, in eigen buurt of via school.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht