Boeren hebben het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein geblokkeerd. Ze zijn niet van plan om maandagavond te vertrekken, zij willen er de nacht doorbrengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren hebben het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein geblokkeerd. Ze zijn niet van plan om maandagavond te vertrekken, zij willen er de nacht doorbrengen. © William Hoogteyling

Blokkeerboeren bij Jumbo Nieuwegein blijven slapen: ‘Als we om vijf uur weggaan, zetten we onszelf voor lul’

De boeren die met enkele tientallen trekkers maandagochtend een blokkade hebben opgeworpen bij het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein, zijn niet van plan vanavond weer naar huis te rijden. De slaapzakken liggen klaar om te worden uitgerold, voor een paar nachten als het nodig mocht zijn.

  1. Boeren blokkeren distributiecentra in Nieuwegein en Utrecht, ook acties op snelwegen aangekondigd
    UPDATE

    Boeren blokkeren distribu­tie­cen­tra in Nieuwegein en Utrecht, ook acties op snelwegen aangekon­digd

    Op meerdere plekken in regio Utrecht voeren boeren actie. Het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein is geblokkeerd door boeren op trekkers. In Nijkerk blokkeerden boeren vannacht al de distributiecentra van Bonisupermarkten. Bij het distributiecentrum van Albert Heijn aan de Kanaaldijk in Utrecht wordt ook geprotesteerd. Daarnaast zijn er boeren op de snelweg A12 bij Bunnik gesignaleerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht