Volledig scherm
De BMW brandde volledig uit. © 112mediautrecht

BMW gaat in vlammen op in Leidsche Rijn

Aan de Geelwortelweg in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn is afgelopen nacht een BMW in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Omwonenden werden omstreeks 3.15 uur gewekt door harde knallen en zagen de auto in brand staan. Zij waarschuwden de brandweer die het vuur snel onder controle had, maar niet kon voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

In de buurt van de BMW lag een jerrycan die mogelijk is gebruikt bij de brandstichting. Bewoners konden niet vertellen of het om een gerichte actie gaat.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    In het hele land wordt zaterdag Nationale Burendag gevierd. In de provincie Utrecht alleen al hebben zo'n 350 buurten zich aangemeld voor het evenement dat het Oranje Fonds en Douwe Egberts sinds 2006 organiseren. De dag is ontstaan vanuit de gedachte om buurten gezelliger, socialer en veiliger te maken. Waar je moet zijn voor het beste partijtje? Zonder twijfel op de Kersenakker in Cothen; die straat is namelijk uitgeroepen tot leukste straat van Nederland en wordt daarom zaterdagmiddag omgetoverd tot een Curaçaos feestparadijs.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht