Volledig scherm
PREMIUM
AD-verslaggever Yelle Tieleman (links) overhandigt het eerste exemplaar van zijn boek Hoe kon dit gebeuren? aan emeritus hoogleraar Theo de Roos. © Ruud Voest

Boekpresentatie: ‘Drama als Anne Faber kan zó weer gebeuren’

In zaal Ekko aan de Bemuurde Weerd in Utrecht werd vanavond Hoe kon dit gebeuren? gepresenteerd, het boek dat AD-verslaggever Yelle Tieleman schreef over de geruchtmakende zaak-Anne Faber.

Theo de Roos, emeritus hoogleraar strafrecht, was bij de presentatie aanwezig sprak van een ‘cascade van fouten en gebreken, in een tragische zaak die niet per se had hoeven gebeuren’.

  1. Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen eruit
    PREMIUM

    Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemees­ter Jan van Zanen eruit

    Jan van Zanen (57) wil graag nog eens zes jaar burgemeester van Utrecht zijn. Op 1 januari 2020 loopt zijn huidige ambtstermijn af. Diane Hoekstra, politiek verslaggever van het AD Utrechts Nieuwsblad, volgde hem in 2017 vier weken lang. Onvermoeibaar snelde hij toen van vergadering naar lezing, van opening naar ongeluk. Hij oogde ontspannen, maar was dat niet. ,,Het is elke dag weer keihard werken.’’ Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juni 2017. Omdat gisteren de procedure van herbenoeming in gang is gezet, wordt het nu opnieuw gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht