Volledig scherm
Het Oudkerkhof is opnieuw bestraat. © AD

Boetekleed Van Hooijdonk voor bonnenregen in Utrechtse binnenstad

Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) trekt het boetekleed aan voor de regen van 242 bekeuringen die handhavers van de gemeente van september tot april uitschreven aan foutparkeerders op het Oudkerkhof in Utrecht. 

In antwoord op schriftelijke vragen van raadslid André van Schie (VVD) schrijft ze dat de inrichting van de straat helderder had gekund. Vanaf september namen stratenmakers het Oudkerkhof onder handen. Parkeerplaatsen verdwenen en de plekken die overbleven werden slechts op de hoekjes met witte klinkers gemarkeerd.

Kennelijk was dat voor veel parkeerders onduidelijk, want handhavers schreven in een half jaar tijd 242 bonnen uit, terwijl er een half jaar daarvoor vijftien werden uitgedeeld. In heel 2016 troffen 43 automobilisten een bon onder de ruitenwisser.

Van Hooijdonk zegt in de brief toe dat er in de parkeervakken met meer witte klinkers een duidelijke 'P' aangegeven gaat worden. Ook wordt straatmeubilair, bankjes en bloembakken, neergezet om foutparkeren praktisch onmogelijk te maken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht