Volledig scherm
© ANP XTRA

Boeteregen bij handhavingsactie in Utrechtse wijken Lombok en Oog in Al

Bij de handhavingsactie van gemeente en politie vorige week in de Utrechtse wijken Lombok en Oog in Al zijn vorig week tientallen boetes uitgedeeld. Er werd opgetreden tegen niet betalen van parkeerkosten, rijden door rood licht, fietsen op het trottoir en hondenoverlast.

Handhavers van de gemeente en politieagenten deelden 66 boetes en zestien waarschuwingen uit. Eén auto kreeg een wielklem omdat de eigenaar nog een groot aantal parkeerboetes open had staan. De handhavingsactie vond plaats bij de Dafne Schippersbrug, Park Oog in Al, Keulsekade, Spinozaweg en Tanimbarkade.

Op drie vrijdagen in november traden handhavers van de gemeente op in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk (Zuidwest) tegen brommers op fietspaden, fietsers op trottoirs, foutparkeren, jeugdoverlast en verkeerd aangeboden afval. Dit leidde tot 156 boetes.

Ondersteuning

De politie bood ondersteuning tijdens deze actie door op te treden tegen fietsen door rood licht en op het trottoir. Dit leverde zes boetes en een waarschuwing op. De politie heeft twee personen staande gehouden die niet in het bezit waren van een scooterrijbewijs. Eén scooter is in beslag genomen.

De gemeente houdt in elke wijk ten minste één keer per jaar een speciale handhavingsactie. Utrecht kijkt daarbij naar het aantal meldingen en waarover de meeste klachten binnenkomen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht