Volledig scherm
Een van de flitspalen bij Vreeland. © Petershotnews.nl

Boeteregen op N201 bij Vreeland houdt aan

De twee relatief nieuwe flitspalen bij Vreeland blijven een boetemagneet. Ook in de tweede vier maanden van dit jaar leverden de palen een regen aan boetes op: 34.765 stuks.

Het was in de eerste vier maanden van dit jaar ook al raak op de N201, met ruim 58.000 boetes. Op het wegdeel ter hoogte van de kruising waar de flitsers staan, geldt 60 kilometer per uur als maximumsnelheid. Terwijl elders op de weg het maximum 80 kilometer per uur is.

Net als in de eerste vier maanden van dit jaar leverde één van de twee flitspalen, die bij het tankstation richting Hilversum, zelfs een record op. Deze paal telde tussen mei tot en met augustus de meeste boetes van vaste flitspalen in heel Nederland: ruim 20.000.

De twee flitspalen moeten volgens de provincie zorgen dat de verkeersregels beter worden nageleefd en dat de verkeersveiligheid toeneemt. Op de kruising rijden veel auto’s door rood en vaak te snel. De provincie heeft de palen vorig jaar in samenspraak met politie en Openbaar Ministerie laten plaatsen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht