Bokje 07530 op boerderij van Ton van Wolfswinkel in Maarsbergen. Vanwege de coronacrisis worden veel jonge bokjes tot diervoer vermaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Bokje 07530 op boerderij van Ton van Wolfswinkel in Maarsbergen. Vanwege de coronacrisis worden veel jonge bokjes tot diervoer vermaald. © Koen Laureij

Bokje 07530 is nog geen 24 uur op deze wereld,
maar nu al zijn leven niet meer zeker

Schattig zijn ze, de lammetjes van geitenboer Ton van Wolfswinkel uit Maarsbergen. Maar nummer 07530 heeft pech. Hij is een bokje en daar is nu, in coronatijd, ophef over. Ze geven geen melk, zijn daarom overbodig en gaan heel jong in grote aantallen linea recta naar de slachterij om te eindigen als diervoer. Of heeft dit bokje mazzel? 

  1. Verdachte (22) in mega plofkraakzaak na 8 maanden op de vlucht, nu toch gepakt: rechtbank heropent zaak
    PREMIUM

    Verdachte (22) in mega plofkraak­zaak na 8 maanden op de vlucht, nu toch gepakt: rechtbank heropent zaak

    Terwijl zijn medeverdachten vorige maand in een mega plofkraakzaak voor de rechter verschenen, was een 22-jarige man uit Den Bosch al acht maanden op de vlucht voor de politie. Tot vorige week, toen werd de vermeende plofkraker na een lange politieachtervolging alsnog in de kraag gevat. De Utrechtse rechtbank zou morgen straffen opleggen, maar heropent het onderzoek nu vanwege zijn arrestatie.
    Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht