Langs de Catharijnesingel in Utrecht worden vandaag veertien bomen gekapt. Ze moeten plaats maken voor het nieuwe water.
Volledig scherm
Langs de Catharijnesingel in Utrecht worden vandaag veertien bomen gekapt. Ze moeten plaats maken voor het nieuwe water. © AD

Bomen wijken voor nieuw singelwater Catharijnesingel

Een nieuwe stap in de metamorfose van de Catharijnesingel. In het plantsoen voor hotel Karel V worden vandaag veertien bomen gekapt. Ze staan op de plek van de nieuw te graven singel.

Het laatste stuk van de Catharijnesingel, waar de autoweg plaatsmaakt voor water, krijgt een grote zitvlonder, glooiende oevers met waterplanten, een ligweide en meer bomen dan er nu staan. In 2020 kun je dan met een bootje in Utrecht weer een rondje singel varen.

Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Niet alleen worden later dit jaar het Willemsviaduct en de tunnelbak gesloopt, ook gaat het plantsoen voor hotel Karel V op de schop. Vandaag worden veertien bomen gekapt die precies op de plek staan van de nieuwe singel. Enkele monumentale bomen kunnen wellicht worden gespaard, deze komen in de toekomst pal aan de waterkant te staan. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht