Volledig scherm
Utrechtse burgers plaatsen een waarschuwingsbord voor vervuilende lucht aan de Graadt van Roggenweg. © Foto Ruud Voest

Bord waarschuwt voor ongezonde lucht aan Graadt van Roggenweg in Utrecht

Actievoerders plaatsten vanmorgen aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht een verkeersbord dat waarschuwt voor ongezonde lucht. Het waarschuwingsbord is onderdeel van een landelijke actie van Milieudefensie. 

De waarschuwingsborden zijn vanmorgen in zes steden geplaatst. Dit gebeurde naar aanleiding van een oproep van Milieudefensie, afgelopen november. Burgers konden zich aanmelden als 'Luchtwachter'. 

De gele waarschuwingsborden met de tekst 'Let op! Ongezonde lucht!' werden in alle steden rond hetzelfde tijdstip geplaatst en zijn het startsein van een jaar lang actie voor gezonde lucht. 

Andere steden waar de borden zijn geplaatst, zijn Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Den Bosch en Rotterdam. Op de locaties waar de borden staan, is de lucht volgens Milieudefensie zo sterk vervuild dat de Europese wet op luchtvervuiling wordt overtreden.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht