Volledig scherm
De getroffen bosuiltjes. © Dierenambulance Utrecht

Bosuiltjes met nestkastje en al uit boom gewaaid

Ook dieren hebben last van de harde wind van de afgelopen dagen. Gisteren waaide in Bosch en Duin een aantal jonge bosuiltjes met nestkastje en al uit een boom.

De Dierenambulance Utrecht schrijft op Facebook dat het nestkastje van de bosuiltjes nog niet gelijk teruggeplaatst kon worden. De uiltjes zijn daarom naar Stichting Vogelopvang Utrecht gebracht, waar ze verzorgd worden. Het is nog niet bekend of het nestkastje inmiddels teruggeplaatst is. 

Bosuilen zijn de meest voorkomende uilensoort in Nederland. Bovendien zijn het vroege vogels: hun broedseizoen begint al in februari. Een gemiddeld nest telt twee tot vier eieren. De jongen worden in de herfst het ‘huis’ uit gezet. 

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht