Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw op het Sluiseiland in Vianen. © Smit's Bouwbedrijf

Bouw 184 woningen op Sluiseiland in Vianen mag voorlopig door

Het bouwen op het Viaanse Sluiseiland kan voorlopig gewoon doorgaan. De Raad van State legt de bouw niet stil via een voorlopige voorziening, iets wat bewoners die bij dit nieuwbouwgebied wonen geprobeerd hebben af te dwingen.  

Bewoners van de wijk Blankenborch zijn van mening dat door het neerzetten van 184 woningen pal voor hun huis, hun woon-en leefklimaat ernstig is aangetast. Daarom gingen zij bij de Raad van State in beroep tegen de bouw van een appartementencomplex op het eiland voor hun deur. Dit beroep loopt nog steeds.

Volgens de rechter vindt de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van dit complex op het noordelijk deel van Sluiseiland niet eerder dan 1 januari 2020 plaats. Dit heeft de bouwer namelijk beloofd. Daarom is een voorlopige voorziening om de bouw nu al stil te leggen niet nodig, vindt de rechter.

Het bestemmingsplan Sluiseiland is op 8 oktober 2018 vastgesteld door de raad van de toenmalige gemeente Vianen, die nu is opgegaan in gemeente Vijfheerenlanden. Bewoners die uitkijken op Sluiseiland hebben bezwaar gemaakt tegen deze bouw en deze juridische procedure gaat gewoon door. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht