Volledig scherm
In de 90 meter hoge Galaxytower komen een hotel, appartementen en een parkeergarage. © A2Studio

Bouw Galaxy Tower bij Utrecht CS begonnen

De grondwerkzaamheden voor de bouw van de Galaxy Tower op het Utrechtse Jaarbeursplein zijn gisteren officieel begonnen. Het gebouw wordt een combinatie van hotel, vrije sector huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Volledig scherm
Het bouwbord wordt geplaatst. © Amrâth

Wethouder Victor Everhardt startte de werkzaamheden door samen met algemeen directeur van Kaspar van Eijl, van hotelketen Amrâth, het bouwbord te onthullen. In de 90 meter hoge toren realiseert de hotelketen  een viersterrenhotel met 250 kamers met wellnessvoorzieningen. Daarbovenop komen 21 verdiepingen met appartementen. Naar verwachting zal de bouw zo’n drie jaar duren, met oplevering in het voorjaar van 2021.

Energiezuinig

Bewoners van de appartementen kunnen gebruikmaken van faciliteiten van het Amrâth Jaarbeurshotel, zoals het restaurant, zwembad, fitness en wellness. De Galaxy Tower wordt energiezuinig, onder andere door de toepassing van zonnepanelen.

Het wordt een bijzonder gebouw in het zakelijk ogende stationsgebied. Niet alleen wat betreft ontwerp, maar vooral qua aankleding. Er komen, verdeeld over het gebouw, geveltuinen en daken op verschillende hoogten. De geveltuinen zorgen onder meer voor de opvang en opname van het regenwater.

Duurzaam

Daarnaast wordt het hele gebouw uitgerust met duurzame toepassingen. In totaal komt er 1800 vierkante meter aan zonnepanelen te liggen. Verder krijgt het hele gebouw driedubbel zonwerend glas en komt er een warmteterugwin-installatie.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Utrecht en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
De entree van de GalaxyTower gezien vanaf het Jaarbeursplein. © TangramArchitecten

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht