Volledig scherm
Ed Groot (LEKSTEDEwonen), wethouder Erika Spil en burgemeester Ronald van Schelven bij de overdracht van de grond voor de bouw van zorgwoningen. © Hans Reichart

Bouw woonzorgcentrum Scholeneiland Bunnik kan van start

Met de bouw van een woonzorgcentrum op het Scholeneiland krijgt Bunnik de zo gewenste woonruimte voor dementerenden en ouderen met een zorgvraag. Gemeente en woningcoöperatie LEKSTEDEwonen hebben de overeenkomst daarvoor ondertekend. 

Een deel van het centrum - 14 wooneenheden - wordt verhuurd aan organisatie QuaRijn die er dementerenden zal verzorgen. Daarnaast komen er maximaal 16 appartementen voor verhuur aan mensen met een (andere) zorgvraag. 

Michiel Moes, regiomanager van QuaRijn: ,,Het nieuwbouwproject is een goed voorbeeld van hoe wij zorg willen bieden: dichtbij de mensen, in de wijken. Dat er een gezondheidscentrum naast komt, is een pluspunt. Dat het nieuwbouw is, maakt dat we kunnen bouwen en inrichten naar de behoefte van de dementerenden, denk aan kleur, sfeer en beweegruimte." 

Vraag

Cecile aan de Stegge van de stichting 'Vitaal Kleinschalig Wonen met Dementie Bunnik' pleit sinds 2006 voor meer woningen voor dementerenden in Bunnik en is blij dat er nu eindelijk gebouwd worden. Het hadden meer dan 14 wooneenheden mogen zijn, wat haar betreft. ,,De vraag is groot. Van de huisartsen hoor ik dat veel dementerenden hier te lang thuis blijven wonen, bij gebrek aan geschikte woonruimte. Zij willen Bunnik niet uit, maar uiteindelijk verhuizen veel dementerenden noodgedwongen toch naar een andere gemeente. Ze zijn hun vertrouwde omgeving kwijt en het ontmoedigt bezoek." 

Ook wethouder Erika Spil, namens de gemeente verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het centrum, vindt het een goede zaak dat de bouw na jaren van uitstel, van start kan gaan. ,,De gemeente wil woningen bieden voor alle doelgroepen."

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht