Volledig scherm
© anp

Bouwmanager st. Antonius aangehouden voor corruptie

UpdateDe 59-jarige Walter C. uit IJsselstein, die als bouwmanager verantwoordelijk was voor de bouw van het St. Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn, zit vast op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte.

C. was ook betrokken bij de renovatie van de hoofdvestiging in Nieuwegein. Hij zit sinds maandag vast. Met de bouwprojecten was ruim 300 miljoen euro gemoeid.Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie verdenkt C. ervan dat hij zich tussen 2005 en 2013 liet fêteren met etentjes, voetbalkaartjes, geld en een verbouwing aan zijn woning voor meer dan 100.000 euro in ruil voor het gunnen van een opdracht aan een bouwbedrijf.Om hoeveel geld het gaat wordt nog onderzocht, maar justitie vermoedt dat het om meer dan twee ton gaat. Het OM heeft voor ruim 215.000 euro beslag gelegd op de woning van W. en op een auto en banktegoeden. Ook een aannemer die C's huis verbouwde en een inmiddels ontslagen directeur van een bouwbedrijf zijn aangehouden.

De voormalig bouwmanager van het St. Antonius is momenteel bouwdirecteur bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daarvan werd in november vorig jaar de eerste paal geslagen. De bouw moet in 2018 klaar zijn.

Volgens woordvoerder Bart Jan Elbertse van het Prinses Máxima Centrum zijn daar geen aanwijzingen voor malversaties, maar worden de boeken wel extra nagekeken. Elbertse bevestigt dat twee jaar geleden onderzoek is gedaan naar de achtergrond van C. Daaruit is toen niets naar voren gekomen dat zijn benoeming in de weg stond.

Het St. Antoniusziekenhuis zegt niet te kunnen reageren zolang het OM de identiteit van de verdachte niet officieel vrijgeeft.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht