Beeld van Het Platform dat naast het Centraal Station van Utrecht verrijst. Bij een arbeidsongeval raakten hier vanochtend twee bouwvakkers gewond.
Volledig scherm
Beeld van Het Platform dat naast het Centraal Station van Utrecht verrijst. Bij een arbeidsongeval raakten hier vanochtend twee bouwvakkers gewond. © A2STUDIO

Bouwvakkers gewond door vallende glasplaat in Utrecht

Twee bouwvakkers zijn vanochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Laan van Puntenburg in Utrecht. De twee stonden op een hoogwerker op het moment dat deze werd geraakt door een glasplaat die omlaag kwam vallen.

Hoe dat kon gebeuren, wordt onderzocht door de inspectie SZW. Dat is de voormalige Arbeidsinspectie. Deze legde bouwwerkzaamheden na het arbeidsongeval enige tijd stil. De beide werknemers zijn in dienst van een bouwbedrijf uit Doetinchem. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen.

Het arbeidsongeval deed zich om half 9 voor. Het betreffende pand in aanbouw is Het Platform. Hierin komen zo’n 200 huurappartementen met eronder een nieuw tramstation. Het gebouw grenst direct aan het Centraal Station. Het ligt tussen het Stationsplein en de Moreelsebrug. Nog dit jaar moet het gebouw worden opgeleverd. De nieuwbouw is inmiddels zo ver gevorderd, dat een groot deel van de ruiten is geplaatst.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht