Volledig scherm
© anp

‘Boze Ouders’ komen met een bus langs bij de Onderwijsinspectie in Utrecht

Een groep van circa 35 ‘boze’ ouders komt maandag naar Utrecht. Bij het kantoor van de Onderwijsinspectie vragen ze aandacht voor kinderen die vastlopen in het onderwijs.

De ouders, die zich hebben verenigd in de actiegroep ‘Boze Ouders’, hebben de afgelopen jaren vaak met eigen ogen ervaren hoe hun kinderen tussen wal en schip belanden. Het probleem is ontstaan na de invoering van de wet Passend Onderwijs, zeggen ze. Meer leerlingen die zorg nodig hebben, blijven sindsdien in reguliere klassen. Het geld voor extra hulp gaat van het ministerie van Onderwijs naar samenwerkingsverbanden – besturen die het zorgbudget onder de scholen in een regio verdelen.

En daar gaat het fout, zegt initiatiefnemer Tineke Timmerman. ,,Wij hebben sterk de indruk dat bij veel van die samenwerkingsverbanden het geld op de plank blijft liggen. Dat betekent dat veel kinderen niet de zorg krijgen die nodig is. En er onnodig kinderen thuis komen te zitten.”

Enquête

De groep ouders staat niet alleen, stelt Timmerman. ,,Wij hebben een online enquête gehouden, waarin we al meer dan 600 reacties hebben gehad. De problemen zijn groot.”

Volgens Timmerman zou de onderwijsinspectie strenger moeten controleren of scholen hun zorgplicht wel voldoende nakomen. Daarom rijden ze maandag in een grote bus naar Utrecht om bij het kantoor van de inspectie de resultaten van de enquête aan te bieden.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht