Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster en kleindochter Pascale van Onselen tijdens de boeklancering van ‘Indische koffer vol recepten’. Op de foto op de achtergrond is de jonge Stien Boermeester te zien. © Pascale van Onselen


Indische recepten van Nieuwegeinse Stien (94) gebundeld in boek

In 1955 kwam Stien Boermeester (94) uit Nieuwegein met niet veel meer dan een koffer vol recepten en haar vijzel om de kruiden mee fijn te malen naar Nederland. Kinderen en kleinkinderen zijn opgegroeid met de heerlijke kruidige geuren en de recepten van moeder en oma. Kleindochter Pascale van Onselen heeft hier nu een familiekookboek van gemaakt.

Quote

Het boek bevat allemaal bijzondere verhalen die met familiefoto’s worden onderbouwd

Schrijfster Pascale van Onselen

Het boek Indische koffer vol recepten bestaat uit meer dan 60 recepten en daarnaast staan er allerlei verhalen over de familiegeschiedenis in het kookboek. De verhalen van de voorouders en van de generatie van Stien Boermeester zelf worden verteld aan de hand van de vijzel. ,,De tjobèk is voor onze familie een bijzonder kookgereedschap. Het is het enige wat is teruggevonden van onze familie na het bombardement op Soerabaja. Hij wordt traditioneel doorgegeven van generatie op generatie, op dit moment is de vijzel in mijn bezit’’, vertelt Van Onselen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht