Schrijfster en kleindochter Pascale van Onselen tijdens de boeklancering van ‘Indische koffer vol recepten’. Op de foto op de achtergrond is de jonge Stien Boermeester te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster en kleindochter Pascale van Onselen tijdens de boeklancering van ‘Indische koffer vol recepten’. Op de foto op de achtergrond is de jonge Stien Boermeester te zien. © Pascale van Onselen


Indische recepten van Nieuwegeinse Stien (94) gebundeld in boek

In 1955 kwam Stien Boermeester (94) uit Nieuwegein met niet veel meer dan een koffer vol recepten en haar vijzel om de kruiden mee fijn te malen naar Nederland. Kinderen en kleinkinderen zijn opgegroeid met de heerlijke kruidige geuren en de recepten van moeder en oma. Kleindochter Pascale van Onselen heeft hier nu een familiekookboek van gemaakt.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Fietsrave raast door binnenstad Utrecht
  Play

  Fietsrave raast door binnenstad Utrecht

 2. Machine laat hart van overleden donor buiten het lichaam weer kloppen
  Play

  Machine laat hart van overleden donor buiten het lichaam weer kloppen

Utrecht