Omgevallen bomen en stormschade na een hevige valwind in Leersum. Het dorp is druk bezig met het opruimen en herstellen van de schade. De meeste wegen en fietspaden zijn weer toegankelijk gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Omgevallen bomen en stormschade na een hevige valwind in Leersum. Het dorp is druk bezig met het opruimen en herstellen van de schade. De meeste wegen en fietspaden zijn weer toegankelijk gemaakt. © Rob Engelaar


Nog wéken opruimen in Leersum na hevige storm: ‘Ik dacht even dat de wereld aan het vergaan was’

Het gaat nog dagen en misschien wel weken duren voordat álles is opgeruimd in Leersum, waar het noodweer vrijdag een spoor van vernieling achterliet. Inwoners van het dorp zijn geschrokken en treuren om het verlies van het bos, dat voor een groot deel is weggevaagd: ,,Ik ben er nog steeds stil van. Dit had wel eens heel anders kunnen uitpakken.” 

  1. Inktzwart scenario voor Utrechtse ov-reiziger van de baan: bussen en trams blijven in 2022 volop rijden
    PREMIUM

    Inktzwart scenario voor Utrechtse ov-reiziger van de baan: bussen en trams blijven in 2022 volop rijden

    Het hing als een donkere wolk boven de provincie Utrecht: als gevolg van het dalend aantal reizigers door corona zouden er fors minder bussen gaan rijden en sommigen zouden helemaal wegvallen. Maar er is nu toch goed nieuws, het aantal reizigers stijgt weer en het Rijk blijft het openbaar vervoer steunen. Gevolg: overal waar nu een bus of tram rijdt, daar kun je ook in 2022 opstappen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht