Volledig scherm
Brand bij de Utrechtse Manege aan de Ariënslaan. © Michiel van Beers

Brand in Utrechtse Manege geblust, paarden niet in gevaar geweest

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in de Utrechtse Manege aan de Ariënslaan. Mogelijk zouden de 45 paarden van de manege in gevaar zijn. Dit bleek niet het geval. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De brand, waarvan de oorzaak nog niet zeker is, brak uit in een binnenbak van de manege. Volgens een woordvoerder van de VRU bevonden de paarden zich in een ander deel van het gebouw. ,,Zij hebben daardoor gelukkig geen rook ingeademd”, zei hij. Twee personen die in de manege aanwezig waren, zijn kort door  ambulancepersoneel gecontroleerd, maar mankeerden niets. 

Aan het werk

Mogelijk is de brand veroorzaakt, doordat iemand onkruid aan het verdelgen was met een brander. Ook was er een elektricien aan het werk. Volgens Conny Agterberg, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, is nog niet helder wat de vlammen heeft veroorzaakt. Het is al met al met een sisser afgelopen, al zou zij dat niet zo zeggen.  ,,Een brand in een manege valt nooit mee, hoewel de brandweer het  allemaal snel onder controle had. Met al die paarden in de buurt is er meteen paniek. Maar ze hoefden gelukkig niet eens hun stallen uit. We hebben heel erg  veel geluk gehad.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht