Zaterdagmiddag 2 maart rond 15.40 uur ontstond de brand in het appartementencomplex aan de Amerikalaan in Utrecht. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk. Gewonden vielen er niet, wel vonden hulpverleners kilo's drugs.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagmiddag 2 maart rond 15.40 uur ontstond de brand in het appartementencomplex aan de Amerikalaan in Utrecht. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk. Gewonden vielen er niet, wel vonden hulpverleners kilo's drugs. © AS Media

Brand Kanaleneiland leidde naar drugsbende en kilo’s cocaïne

Een brand in Kanaleneiland heeft geleid naar een groep criminelen die handelde in cocaïne en hasj. Volgens justitie opereerde de drugsbende niet alleen vanuit Utrecht, maar ook vanuit Amsterdam en Rotterdam. Negen verdachten zitten vast, nadat kilo’s cocaïne werden aangetroffen.

 1. De website van Lars (31) is zo populair dat hij zelfs zijn moeder ‘in dienst’ neemt: ‘Rijk hoef ik niet te worden’
  PREMIUM

  De website van Lars (31) is zo populair dat hij zelfs zijn moeder ‘in dienst’ neemt: ‘Rijk hoef ik niet te worden’

  Lars Berends (31) is de man achter de website www.hondjeuitlaten.nl. Een platform waar hondenbezitters in contact kunnen komen met mensen, die het leuk vinden viervoeters uit te laten. De honden-deel-service van de in Oudewater geboren Berends heeft landelijk inmiddels al meer dan 60.000 leden (baasjes en hondenliefhebbers). Elke week komen hier weer nieuwe bij.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Marlies maakte Albert Heijn-schoenen en die gingen viral
  Play

  Marlies maakte Albert Heijn-schoe­nen en die gingen viral

 2. Fietsrave raast door binnenstad Utrecht
  Play

  Fietsrave raast door binnenstad Utrecht

Utrecht