Op de Willem van Duvenvoordestraat in Vianen is vanmiddag brand uitgebroken op een gemeenteauto.
Volledig scherm
Op de Willem van Duvenvoordestraat in Vianen is vanmiddag brand uitgebroken op een gemeenteauto. © JSMultimedia

Brand uitgebroken op gemeenteauto tijdens opruimen vuurwerkafval in Vianen

Terwijl de gemeente bezig was met vuurwerkafval opruimen, is er vanmiddag op de Willem Duvenvoordestraat in Vianen brand uitgebroken op een gemeenteauto. Het vuurwerkafval bleek nog te smeulen. 

Tijdens het rijden kwam er meer zuurstof bij, waardoor het afval in brand vloog. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor het vuur meteen kon worden geblust. De weg was tijdelijk afgesloten. De gemeente gaat nu weer verder met opruimen. 

Oudjaarsnacht verliep in de gemeente Vijfheerenlanden helaas niet rustig: er gingen tien auto’s in vlammen op, waarvan een flink deel in de Viaanse wijk De Hagen. De Mobiele Eenheid moest ter plaatse komen om de brandweer te kunnen laten blussen. 

Kat- en muisspel

Burgemeester Sjors Fröhlich zegt ontstemd te zijn over de brandstichtingen. Volgens hem heeft een groep van zo’n 30 jongeren de hele avond een kat- en muisspel gespeeld met politie en brandweer. Die werd daarbij met vuurwerk min of meer verhinderd uit te stappen. Hij vindt dat er goed moet worden nagedacht over maatregelen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht