Een auto die naast de uitgebrande wagen stond, raakte ook total loss. Van het huis brak een ruit door de hitte.
Volledig scherm
Een auto die naast de uitgebrande wagen stond, raakte ook total loss. Van het huis brak een ruit door de hitte. © Raymond de Jong

Brandstichting auto gehandicapte man schokt Vianen: 'Dit gebeurt hopelijk nooit meer'

Buurtbewoners in de wijk Het Monnikenhof in Vianen zijn behoorlijk geschrokken van een aangestoken brand afgelopen nacht, in een auto van een gehandicapte jongeman. Ze zagen een auto die snel wegreed, waarna de BMW al gauw in lichterlaaie stond. De eigenaar van deze aangepaste auto is de ochtend na de brand nog beduusd van de gebeurtenis.

De gehandicapte jongeman kan er nog niet uitgebreid over praten; hij is geschrokken van de moedwillige actie die de vernieling van zijn auto tot gevolg heeft. De BMW was speciaal voor hem en zijn handicap aangepast en nu heeft hij even geen vervoermiddel meer. De man wil niet met zijn naam online en geeft aan eerst zijn verzekeringsmaatschappij te willen spreken. Hij is verdrietig en wil verder niets zeggen.

Raam gebroken

De auto ging volledig in vlammen op
Volledig scherm
De auto ging volledig in vlammen op © 112mediaUtrecht

Het was vannacht rond 01.00 uur raak aan de Grondmolen. Onbekenden hadden het gemunt op de BMW. De bewoner van het aanpalende huis (waar de auto in brand is gestoken) was op dat moment niet thuis en verbleef buiten de provincie. Hij is vannacht direct teruggekomen. ,,Ik begreep van buren dat het vuur behoorlijk heftig was en dat mijn huis in brand dreigde te raken. Ik ben direct teruggekomen, maar moest wel nog een uur rijden”, zegt hij. ,,Door snel handelen van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg. Wel is het zijraam van mijn huis gebroken door de hitte. Ik maakte me zorgen om mijn twee katten. Die waren wel thuis en worden verzorgd als wij er niet zijn.” 

De man is ook bezig met zijn verzekeringsmaatschappij. Hij heeft rookschade in zijn huis. ,,Het is hier altijd rustig in de buurt, dit gebeurt hopelijk nooit meer.”

Bij de brand moest ook wat groen bij het voertuig het ontgelden. Een auto die naast de BMW stond had water- en rookschade. Beide auto’s zijn total loss.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht