De Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn.
Volledig scherm
De Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn. © AD

Brandveilig maken Stadsbaantunnel vertraagd: tunnel pas volgend voorjaar aangepakt

Het brandveilig maken van de Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn loopt maanden vertraging op. Aanvankelijk zou de tunnel in november enkele weken dicht moeten voor werkzaamheden, maar dit wordt nu uitgesteld naar het voorjaar van 2020.

In juli van dit jaar bleek na uitvoerige brandproeven dat de tunnel niet brandveilig genoeg is: een deel van de tunnel voldoet niet aan de zogenoemde 120-minuten norm. Deze norm is pas gehaald als het materiaal extreme hitte zoals brand voor een periode van twee uur lang kan doorstaan.

Daarom zou er in november extra brandwerende beplating worden aangebracht. Maar GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen (openbare ruimte) laat nu in een brief aan de gemeenteraad weten dat ‘de werkzaamheden complexer zijn’ dan eerder gedacht.

Eind maart 2020 is er waarschijnlijk meer duidelijk over de planning en de financiën. Tot die tijd houdt de Veiligheidsregio Utrecht in hun veiligheidsprotocollen rekening met de verminderde hittebestendigheid.

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht