Naast een weiland bij De Rede in Houten is donderdagavond een koe in een sloot gegleden. Met behulp van z'n baas werd het dier uit het water getakeld.
Volledig scherm
Naast een weiland bij De Rede in Houten is donderdagavond een koe in een sloot gegleden. Met behulp van z'n baas werd het dier uit het water getakeld. © Koen Laureij

Brandweer en boer redden onwelwillende koe uit sloot

Naast een weiland bij De Rede in Houten is donderdagavond een koe in een sloot gegleden. Passanten zagen de koe in het water liggen en belde de brandweer.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis
  PREMIUM

  Stenen mogen niet ten koste gaan van ‘kostbaar’ groen Overvecht zo is de afspraak, maar het gaat nu al mis

  Duizenden woningen moeten er tot 2040 in de Utrechtse wijk Overvecht worden bijgebouwd. Maar al dat steen mag beslist niet ten koste gaan van ‘het waardevolle groen’ in deze wijk, zo sprak de gemeenteraad van Utrecht onlangs luid en duidelijk uit. Juist op dat punt blijkt het toch mis te gaan. Aan de Ivoordreef moeten tientallen bomen wijken voor nieuwbouw, terwijl er volgens kritische partijen geen fatsoenlijk groen voor terugkomt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht