Volledig scherm
© AD

Brandweer heeft brand in Rhenen onder controle, N225 weer open

UPDATEDe grote brand op het industrieterrein Remmerden in Rhenen is onder controle. De drukke provinciale weg tussen Rhenen en Elst was urenlang afgesloten, maar inmiddels weer vrijgegeven. Een 70-jarige man raakte gewond. 

De brand brak rond 12.00 uur vanmiddag uit in een loods van een garagebedrijf. Een buurtbewoner van een naastgelegen woning zag vanuit haar tuin in eerste instantie een brand in een hok met openhaardhout. Ze probeerde de brand tevergeefs met een brandblusser te blussen. De brand sloeg daarna over op de loods. 

Er zouden op de bovenste verdieping van het bedrijf meerdere mensen wonen. De meeste mensen waren op tijd uit het gebouw en raakten niet gewond. Een 70-jarige man probeerde de brand te blussen met een emmer water. Hij ademde veel rook in en is naar het ziekenhuis gebracht. 

Moeite

Volledig scherm
De brandweer haalt water uit de Rijn om de brand te blussen. © AD

De brandweer had veel moeite met het blussen van de brand. Rond half vier besloot de brandweer om de brand iets op te laten laaien, zodat de rookpluim naar boven gaat en omwonenden minder last hadden van de rook.

Om voldoende bluswater te hebben, werd er water uit de Rijn gehaald. Er liep een brandweerslang dwars over de weg van de loods naar de dichtstbijzijnde oever van de Rijn. De provinciale weg tussen Rhenen en Elst werd om die reden in beide richtingen afgesloten. 

Voor het blussen was veel water nodig. Er werd 2400 liter water per minuut uit de Rijn gepompt. Ook waren er twee extra bluswagens met een inhoud van 24 kuub water aanwezig. 

Omdat het te gevaarlijk was voor de brandweer om naar binnen te gaan, werd de brand van buitenaf geblust. Met een speciaal voertuig werd er daarom een gat in de wand van het gebouw gemaakt. Via dit gat probeerde de brandweer de brand met een hogedrukspuit te blussen.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Bij het blussen moesten delen van het pand gesloopt worden om goed bij de brand te kunnen komen. Het industrieterrein Remmerden en de provinciale weg zijn inmiddels vrijgegeven.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht